Go to Top

Livsstil- og kostvejledning

– en ændret kost kan både forbygge og virke helbredende på sygdomme

Menneskets krop adskiller sig på mange områder ikke særlig meget fra dyrs. Tidligere blev vores liv og fødeindtag styret af naturen og årstiderne. Vi var tvunget til at bevæge os rundt efter føden, der ofte var knap. I dag har vi en unaturlig og nem adgang til mad, også usund mad og det har store konsekvenser for vores helbred. Vi lever for godt og vores krop er ikke skabt til dette. Mange af de moderne livsstilssygdomme er et udslag af det, bl.a. cancer, diskusprolaps, højt blodtryk, højt kolesteroltal, diabetes og astma.

Sygdomme bliver skabt over lang tid, ved f.eks. manglende motion, forkert kost, psykisk overbelastning og dårlig søvn. Hvis vi sætter tidligt ind med behandling, ud fra årsagen til sygdommen, er der gode chancer for, at du hurtigt bliver rask – og du kan selv gøre en hel del som et supplement til behandlingen.

  • Dyrk motion!
    Gerne kombineret med meditation 1 – 1 ½ time dagligt – forøges løbende.
  • Lav om på kosten!
    Du skal stort set spise som for 10.000 år siden (det er ikke så besværligt som du måske tror). Billy Huang udarbejder en individuel kostplan til dig. Han kigger på din tunge, puls og blodtype for at lave en præcis plan.
  • Undgå psykisk overbelastning, angst og depression!
    Billy Huang bruger den østerlandske tradition til at hjælpe dig med at løse psykiske problemer.
    Et af principperne er, at uanset hvilken sygdom du har, skal du finde en ægte god grund til at smile hver dag. Det er i sig selv en stærk behandling – og nogle gange meget vigtig.

Vil du spise piller i mange år for at dæmpe symptomer?
– eller vil du gå seriøst i gang med at behandle årsagen?
Det er dit valg!

Ideelt skal du tilbage til kosten for 10.000 år siden….

Det betyder, at du skal spise

  • Mere grønt og frugt – helst frisk
  • Nødder som tilskud
  • Kornsorter som ikke er blevet avlet af mennesket i mange generationer (ikke hvedemel og ris) hvilke?
  • Kød i mindre mængder (kalkun og lam)
  • Gerne fisk (laks og sild)

Hvis du vil gøre det nemt for din krop at optage næringen og på den måde få det fulde udbytte af maden, bør du findele den med en kraftig blender.

Hvorfor er det så vigtigt at gå tilbage til en mere naturlig tilgang til mad?
Mennesket spiste oprindeligt det, vi instinktivt vidste, var godt og nødvendigt for kroppen. Det var sæsonbestemt, hvilke fødevarer vi kunne få og vi brugte smagssansen til at finde de ting, der var gode for os. Den evne er næsten gået tabt. Vi har let adgang til alle typer fødevarer året rundt. Nu skal vi kæmpe imod den naturlige smagssans – vi må ikke spise det – selvom det smager godt. Ellers får vi alt for meget sødt og fedt og alt for lidt fiber, som er helt nødvendig for at kroppen kan fungere.

Hvis vi kan komme mere tilbage til den naturlige måde at spise på, i pagt med naturen og årstiderne, kan vi reducere alle de livsstilsygdomme, som vi har fremprovokeret – fordi “vi har det for godt”.

  • Læs mere om COCLO Meditation