Go to Top

Hvad er det, de gamle kinesere har bidraget til verden med?

Det største bidrag er ikke, at de har opfundet kompasset og heller ikke papir, trykkeri og krudt. Den største “opfindelse” er yin og yang symbolet.

– Jeg har spurgt mange danskere, hvad de forstår ved symbolet. De siger “det er et tegn på kroppens balance”. Det har de ret i.

Hvis man går dybere og undersøger, hvad den oprindelige mening med symbolet er, så er det den første gang i menneskets historie, der er lavet en præcis tegning af årets gang og solens betydning for livet på Jorden. Det fortæller om den perfekte balance mellem lys og mørke, for at livet kan eksistere.

Kinesere tror ikke i på Gud, i religiøs forstand, men de tror på, at yin og yang systemet er altafgørende for hele vores liv og sundhed. Hvis man spørger dem, hvem har skabt liv og yin og yang svarer de, at naturen har skabt dem og siger ellers ikke mere. De har den holdning, at findes der en øvre magt – så er det ikke noget, vi behøver at vide mere om. De vil ikke tale om det – men kun fornemme, at der er noget mere.

Det kinesiske yin og yang system kan bidrage til udvikling af det moderne liv – alle snakker om sundhed og livsstil. Det er i sidste ende yin og yang balancen.

Et andet større bidrag, som verden desværre ikke har tillagt stor betydning endnu, er at magnetenergi synes at have usædvanlig stor virkning i behandlingsøjemed. For flere tusind år siden gav kineserne magnetsten navne som ”Magnetherre”, ”Omsorgssten” og ”1. sten”. Betydningen af navnet 1. sten er meget tæt på forskernes nuværende teori om, at magnetisme er universets grundlæggende energikilde.